Purentaelimistön toimintahäiriöiden hoito

TMD (temporomandibular disorders) eli purentaelimistön toimintahäiriöt ovat hammassärkyjen jälkeen yleisin pään ja kasvojen kiputilojen aiheuttaja. Toimintahäiriöiden aiheuttajia on useita erilaisia kuten iskut päähän, isot hammastoimenpiteet, stressi, purentavirheet jne. Huomaamme vaikutukset erilaisina oireina kehossa; Yleisimpiä oireita ovat päänsärky, palan tunne kurkussa tai kipu nielaistaessa, tinnitus tai humina korvissa, erilaiset kiputilat ikenissä, ohimoilla, hampaissa ja poskissa, näönhäiriöt ja kivut silmän takana. Äänentuoton ongelmat ja selittämätön äänen käheys voi olla myös merkki toimintahäiriöistä.
Hampaiden narskuttelu ja yöllinen tai jopa päiväsaikainen hampaiden yhteen purenta on yksi yleisimmistä oireiden aiheuttajista.
Hieronta auttaa oireisiin! Hoidon aikana käsitellään huolellisesti hartiat, niska, kallonpohja ja kaulan alue sekä pään, kasvojen, leuan lihakset- purentalihakset myös suun sisäpuolelta. Jatkohoitona tarvittaessa käsitellään myös äänentuottoon liittyvät lihakset, selän sekä vatsan kokonaisvaltainen käsittelyn.

Varaa aika