Intialainen päähieronta

Intialaisessa päähieronnassa käsitellään pään lisäksi niska, päänahka, kasvot ja korvat. Hoidon teho perustuu aineenvaihdunnan ja verenkierron lisääntymiseen, mielihyvähormonin erittymiseen ja kehon ja mielen rentoutumiseen. Hieronnalla voi olla suotuisia vaikutuksia myös unen laatuun, hiusten kasvuun, keskittymiskykyyn, stressioireisiin, jännitykseen ja jopa luovuuteen.
Länsimaissa intialaista päähierontaa kutsutaan monesti ”stressipesuksi”, sillä hoidon tavoitteena on pestä huolet mielestä. Hoidon tarkoituksena ei ole avata lihasjumeja, vaan tarjota hierottavalle mahdollisimman rentouttava ja miellyttävä kokemus. Hieronta saa aineenvaihdunnan liikkeelle, mikä saattaa aiheuttaa joillekin päänsärkyä. Tätä voi ehkäistä lisäämällä vedenjuontia sekä välttämällä saunaa ja alkoholia hierontapäivänä.
Intialainen päähieronta sopii lähes kaikille. Pään alueen vammat ja sairaudet voivat olla este hieronnalle.

Intialainen päähieronta on vuosituhansia vanha hoitomuoto, joka perustuu intialaiseen kansanparannusoppiin. Länsimaissa päänhierontaan on lisätty niska-hartiaseudun, yläselän ja olkavarsien hieronta. Intialainen päähieronta on kosketusterapiaa, jossa vuoron perään aktivoidaan ja rauhoitetaan kehoa. Erilaisilla rentouttavilla hierontaotteilla käsitellään rytmisen tehokkaasti, mutta kuitenkin hellävaraisesti, niska-hartiaseutu, olkavarret ja pään alue.

Intialainen päähieronta vaikuttaa sekä fyysisellä ja psyykkisellä tasolla. Hoito on syvällisesti rentouttava ja keskittyy stressille ja jännityksille herkimpiin alueisiin. Intialainen päähieronta voidaan toteuttaa yksittäisenä hoitona tai useamman hoitokerran sarjana.
Varaa aika