Hieronta

Hierontaa ja terapiapalveluja Tampereella

Hieronta rentouttaa, laskee stressitasoa ja sitä kautta edistää elimistömme kokonaishyvinvointia. Hieronta laittaa lihaksissa olevat kuona-aineet liikkeelle rentouttaen ja pehmentäen lihaksia. Lihastason aineenvaihduntaa parantaa lihasten pikkuverisuonten laajeneminen ja lihasten verekkyys paranee.
Veden juominen on tärkeää hieronnan jälkeen, jotta nestetasapaino saadaan korjattua. Nesteen avulla lihaksista liikkeelle lähteneet kuona-aineet saadaan huuhdeltua munuaisiin, joista ne poistuvat virtsan kautta.
Hieronnasta ei saisi tulla mustelmia; Suoritammekin toiveidesi mukaan joko muokkaavampaa käsittelyä tai hennommilla otteilla tapahtuvaa rentoutuskäsittelyä. Käsittely ja hieronta-alue sovitaan aina yhteistyössä asiakkaan kanssa. Hieroja osaa tarvittaessa myös suositella sekä hieronta-alueen rajauksessa että käsittelyn valinnassa. Hieronnalla voi nopeuttaa liikuntasuorituksesta palautumista.

Suurin osa hieronta-asiakkaistamme tulee vastaanotollemme hoidattamaan jotakin tai joitakin oireilevia lihasalueita. Selkeästi suurin asiakasryhmä on niska-hartiaseudun alueen kiristyksistä ja särkyoireista kärsivät asiakkaat. Kireät lihakset saattavat oireilla mm. päänsärkynä, paikallisina kipuoireina kireillä lihasalueilla, huimauksena tai erilaisina yläraajaoireina sormien puutumisesta yläraajan turvotukseen tai jopa lihastoiminnan häiriöihin. Hieromme paljon myös alaselkäoireista ja alaraajojen oireista kärsiviä asiakkaita. Asiakkaidemme ikähaitari on “vauvasta vaariin” eli kaikenikäiset ovat tervetulleita vastaanotollemme -suurinta kävijäryhmää edustavat keski-ikäiset ja varttuneemmat asiakkaat. Toimipisteemme sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustassa Kuninkaankadulla.

Urheiluhieronta on hierontakäsittelyä, jossa huomioidaan urheilijan tai kuntoilijan laji, tausta, harjoitustila ja yksilölliset kokemukset hieronnasta ja monia muita, erityisesti urheiluun liittyvä tekijöitä. Urheiluhieronta mielletään useimmiten tavallista hierontahoitoa “kovemmaksi” hieronnaksi mutta missään nimessä aina näin ei ole. Urheiluhieronnassa esim. palautumista edistävä hieronta voi olla hyvinkin kevyillä otteilla toteutettua ja ajallisesti lyhyempi, kuin saman alueen “perinteinen” hieronta. Myös käytettävät otteet vaihtelevat urheiluhieronnan tavoitteen mukaisesti. Ajatuksena on, että urheiluhieronnan keinoin edistetään urheilijan palautumista muistaen sen, että virheellisesti suoritettu hieronta voi jopa viivästyttää palautumista.

MILLOIN KANNATTAA TULLA HIERONTAAN?
Hierontaan kannattaa tulla aina, kun kaipaat rentoutumista ja hetken irtiottoa arjesta. “Vanhan kansan” sanonta, “viisas hoitaa terveyttään”, pitää paikkansa vielä tänäkin päivänä. Suurin osa pääsee helpoimmalla, kun käy säännöllisesti hieronnassa ja hoitaa siten nimen omaan terveyttään-sekä kehon että mielen. Lähes aina tämä on myös kustannustehokkain tapa. Valitettavan usein käy kuitenkin niin, että erilaisia oireita pääsee syntymään ja hierontaan hakeudutaan siinä vaiheessa. Hierontaan onkin hyvä tulla viimeistään silloin, kun pää tuntuu painavalta, päänsärkyä tai muita ikäviä tuntemuksia esiintyy pään ja niskan alueella, hartiat tuntuvat tukkoisilta tai kätesi puutuvat, selkää kolottaa tai alaraajat tuntuvat raskailta. Hierontahoidosta apua saaneiden hoitoon tulon oireet ovat hyvin moninaiset!

Urheilijoiden ja kuntoilijoiden on järkevä tulla hoitoon silloin, kun he suorittavat erityisen raskasta harjoitusjaksoa, vakioharjoituksista palautuminen on puutteellista, harjoitusohjelmaa on muutettu radikaalisti tai mikäli lihaksisto tuntuu tukkoiselta ja kropasta ei oikein saa tehoja irti, kuten aiemmin on saanut.

Varaa aika